TÁJÉKOZTATÓ LÉGI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

 

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén
2020. augusztus 13-án (csütörtök), a napnyugtát megelőző 1,5 órában
légi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

Rossz idő esetén a védekezésre 2020. augusztus 14-én, esetleges ismételt akadályoztatás esetén augusztus 15-én ugyanebben az időben (napnyugta után) kerül sor.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelést megelőzően javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként, illetve hatékonyságának növelése érdekében ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék, vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket.