Mindszent Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve kiírta a 2021. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázatát a településen állandó lakhellyel rendelkező, teljes idejű (nappali munkarend) felsőoktatási hallgatók („A” típusú pályázat), illetve felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánók („B” típusú pályázat) számára.

A felhívásra 4 pályázat érkezett, melyekből 3 db „A” típusú pályázat, és 1 db „B” típusú volt. Ebből a 4 pályázatból önkormányzatunk 3 pályázót támogat, havi 8000,- Ft/hó összeggel. Egy pályázatot a feltételek hiányában nem tudott támogatásban részesíteni az Önkormányzat.

Az Ösztöndíj pályázat általános szerződési feltételei (ÁSZF) szerint az „A” típusú nyertes pályázók részére a következő két tanulmányi félévben összesen 10 hónapon keresztül, a „B” típusú nyertes pályázó részére pedig a 2021/2022-es tanév kezdetét követő 6 tanulmányi félévben összesen 3 x 10 hónapon keresztül utalja ezt a havi támogatást az Önkormányzat.

                                                                                         Mindszent Város Önkormányzata