Tisztelt Mindszenti Polgárok!

A 2022-es év végén képviselő-testületünk nehéz, de a város működésének stabilitása érdekében nélkülözhetetlen döntéseket hozott meg. A különösen az energiaköltségek rendkívüli mértékben történő emelkedése következtében elfogadott költségracionalizálási tervben több olyan intézkedés is szerepelt, amelynek bevezetésére egyelőre nem került sor, figyelembe véve a lakosság közszolgáltatásokkal valamint az ezen felüli úgynevezett jóléti szolgáltatásokkal történő ellátásának fontosságát, ezen ellátások mindennapi életkörülményekre gyakorolt hatását.

Így jelenleg is biztosított településünkön a háziorvosi ügyeleti ellátás, amelynek további fenntartására a jogszabályok adta lehetőségeken belül és időpontig mindenképpen törekszünk. A mindszenti időskorúak otthonának helyben történő további működését is sikerült egyelőre biztosítanunk, valamint a vérvételek hódmezővásárhelyi kórház laboratóriumán kívüli, településünkön történő elvégzéséért sem szükséges egyelőre térítési díjat fizetni.

Az energiaköltségek csökkentését célzó döntések körében kerestük annak a lehetőségét is, hogy a közvilágítás vonatkozásában ez eddigi világított időszak milyen formában csökkenthető, amely a lakosság biztonság érzetét nem csökkenti, a közlekedési balesetek kockázatát sem növeli. Több javaslat közül végül a teljes közvilágítás időszakos lekapcsolása mellett döntöttünk, a korlátozás időtartamát 00.00 – 04.00 óra közötti idősávban határoztuk meg, amely idősávban a lakosság közterületi mozgása a legalacsonyabb.

A közműszolgáltató a döntés végrehajtásához szükséges műszaki munkálatokkal elkészült, így Mindszent város közigazgatási területén a közvilágítás 2023. január 14. napjától az intézkedés visszavonásáig minden nap 00.00 órától 04.00 óráig szünetel.

A közvilágítás fenti korlátozására vonatkozó intézkedés fenntartásának szükségességét folyamatosan vizsgáljuk, az életbe lépő változás időtartama alatt szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!