A Mindszenti Ebrendészeti telep szűkös anyagi forrásokkal rendelkezik. Ennek okán az állatokat ellátó gondozók, bár minden tőlük telhetőt megtesznek, mégis túlterheltek és segítségre szorulnak. Az önkéntesek munkája hihetetlenül fontos segítség.

Ha úgy gondolod, hogy segíteni tudsz, kérlek, figyelmesen olvass tovább. Mindenekelőtt felhívjuk kedves leendő önkénteseink figyelmét, hogy a telep fizetni nem tud az önkéntes tevékenységért, jelenlegi önkénteseink is az állatok iránti szeretetből dolgoznak.

Mivel a menhelyen végzett tevékenység veszélyes lehet, ezért 18 év alatti személy a telepen csak szülői felügyelettel tartózkodhat és végezhet önkéntes tevékenységet! A menhelyen alkohol fogyasztása szigorúan tilos!

Az önkéntesség önzetlen jószolgálati tevékenység, melyet csak teljes szívvel, odaadással, az állatok iránti szeretettel és tisztelettel lehet végezni. A telepen állatokkal, saját érzésekkel, saját döntéssel bíró élőlényekkel dolgozunk együtt. Ez a munka sok csodát, kellemes órát, élményekkel és örömökkel teli percet ad, de ugyanakkor veszélyeket is rejthet, így a balesetek elkerülése végett minden önkéntes köteles betartani a telepvezetők és a gondozók utasításait, valamint felelősségvállalási nyilatkozatot ír alá, melyben kijelenti, hogy betartja és elfogadja a menhely szabályait a saját és a védenceink érdekében is.

A tevékenységek, melyeket végezhetsz, sokban függnek attól, hogy milyen rendszerességgel és mennyi időt tudsz/szeretnél a telepen tölteni.

ÖNKÉNTES MUNKÁK ÁLLANDÓ/TAPASZTALT ÖNKÉNTESEK SZÁMÁRA:

– kutyák orvosi ellátása, ivartalanítása (csak állatorvosok jelentkezését várjuk!)

– megfelelő jármű és tapasztalat esetén állatok szállítása

– kutyák kenneljeinek takarítása

– kutyák ápolása, kozmetikázása, tisztán tartása

– kutyák képzése, rehabilitációja

– rendezvények támogatása, a telep megfelelő képviselete

– kommunikációs feladatok ellátása (pl. Facebook-posztolás)

– beteg állat ideiglenes befogadása

ÖNKÉNTES MUNKÁK NEM ÁLLANDÓ/KEVÉS TAPASZTALATTAL RENDELKEZŐ ÖNKÉNTESEK SZÁMÁRA:

– kutyasétáltatás pórázon ,takarítás, rendrakás

– építőipari munkák és szakmunkák (elsősorban férfiak jelentkezését várjuk, mivel fizikai munkáról van szó)

JÓTANÁCSOK KEZDŐ ÖNKÉNTESEKNEK:

– hozz „játszós ruhát”, amit nem sajnálsz, ha összekoszolódik.

– bújj kényelmes, sportos, zárt cipőbe, még nyáron is!

– csak megfelelő lelki és fizikai állapotban gyere kutyákat sétáltatni a balesetek elkerülése végett!

Az önkéntességgel kapcsolatban további kérdéseidet felteheted nekünk a Facebook-oldalunkon, illetve e-mailben (ebrendeszet@mindszent.hu).