25 évvel ezelőtt indult útjára a Mindszenti Napok rendezvénysorozat a Kárpát-medence Mindszent elő- vagy utónevű települései összefogásával, amelybe folyamatosan bekapcsolódtak Mindszent határon túli testvértelepülései is. Ehhez hasonló rendezvény még soha sehol nem volt.

A Mindszenti Napok 2019-ben XVI. alkalommal kerül megrendezésre, ezúttal ismét az anyavárosban, Mindszenten

2019. június 28. és 30. között.

 A szervezők ezúttal is szeretnék, ha a mindszentiek, a helyiek nem csupán vendéglátók lennének június végén, hanem számukra is igazi szórakozás lehetne a rendezvény. A cél az, hogy Mindszent lakossága is jól érezze magát a három nap programjain.

Ám természetesen idén is számítunk a lakossági összefogásra: elsősorban a meghívott települések delegációinak elszállásolásában.

Így folyamatosan várjuk azok jelentkezését,

  • akik vendéget tudnak fogadni és nekik szállást adni ezen a három napon,
  • de azok jelentkezését is, akik már meglévő kapcsolat, ismeretség révén leegyeztették, hogy kik és hányan szállnak meg náluk.

Kérjük, jelentkezzenek Szécsényi Józsefné Margónál, az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

6630 Mindszent, Kossuth u. 5.; 30/535-90-78; szecsenyine1@gmail.com.

Célunk, hogy a XVI. Mindszenti Napok is méltó legyen a hagyományokhoz, és hogy a Kárpát-medence minden égtájáról hozzánk, településünkre és megyénkbe vendégül érkező mintegy 350-400 „mindszenti”, illetve „testvér” úgy térjen vissza otthonába, hogy elmondhassa: „itthon” voltam, és most hazaindulok.

Nem könnyű feladat ez, de megéri. Nem csupán a közös pillanatokért, az élményekért vagy épp a büszkeségért, hanem azért is, mert ezek a kapcsolatok, amelyek ekkor kialakulnak, talán egy életre szólnak.

 

Mindszent Város Önkormányzata;

Mindszenti Napokért Hagyományőrző, Kulturális és Rendezvényszervező Egyesület