Mindszent Város Önkormányzata közel 130 millió forint támogatást kapott Magyarország Kormányától, aminek köszönhetően 8 utcában már meg is kezdődtek a kátyúzási munkák, 6 utca pedig teljesen megújul.

A város képviselő-testülete az utolsó ülésen 3 pályázó közül választotta ki a kivitelezőt, aki augusztus első napjaiban fel is vonult a munkaterületen. A Délút Kft. első körben a kátyúzási munkálatokat kezdte meg. A munkák során az érintett felületet kibontják, és amenynyiben szükséges a meglévő aszfalt burkolatot szélvágóval megvágják. A kibontott felület bitumenemulziós kellősítését követően, az aszfalt burkolatot kopó réteggel helyreállítják, átlagosan 6 cm vastagsággal. Az érintett utcákban 548 db kátyú kerül javításra. Az útjavítási munkák az alábbi utcákban történnek: Bereczki József utca, Botos Lőrincz utca, Budai Nagy Antal utca, Észak utca, Kinizsi utca, Ludas utca, Petőfi Sándor utca, Szőlő utca.

Az útfelújítási projekt második fázisában 6 utca újul meg teljes szélességben. Az Akácfa utca, az Elege utca, a Kodály Zoltán utca, a Móricz Zsigmond utca, a Szent László utca és a Zrínyi utca teljesen új burkolatot kap. A kiegyenlítő réteget követően 5 cm vastagságban kopóréteg készül 3,8 m szélességben. Az elkészült útburkolat mellett 0,5-0,5 m szélességben mindkét oldalon földpadka kialakítása fog megvalósulni. A felújítási munkák során minden utcában az érintett akanfedlapokat, összesen 29 db-ot szintre fogják emelni. A tervezett felújítással érintett szakaszok hossza 2955 méter, melyeknek összes felülete 11.229 m2.

Az útjavítás és építés közben nem kell teljes útlezárással számolni, azonban ha a munkálatok indokolják, részleges és időszakos forgalomkorlátozások lehetnek. A felújítási munkák várhatóan szeptember végére fejeződnek be. A kátyúzási munkálatokra megközelítőleg 20 millió, a teljes felújításokra pedig közel 110 millió forintot fordítanak.