Május 13-án, reggel 8:30 perckor Soltvadkerten elrajtol az ország egyik legnagyobb szabadidősport és közösségi rendezvénysorozata, a Nemzeti Bor Maraton. 10 napon át és 2057 km keresztül, 123 magyarországi település részvételével zajlanak majd az idei események.

A Borvidék Szépe Országos Szépségkirálynő Választás jelentkezési határidejét a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították 2016. április  23. (szombat), 23:59-re.

A március 17-i nyitó sajtótájékoztató óta a www.nemzetibormaraton.hu oldalon lehet regisztrálni a futó és kerékpáros résztvevőknek, ahol az érdeklődők a 10 napos eseménysorozat programjait is áttekinthetik, és további hasznos információkat is találnak.

A Nemzeti Bor Maraton május 13. és 22. között országszerte mindennap más kiemelt helyszínen várja majd az érdeklődőket változatos programokkal: a helyi bortermelők és kézművesek kirakodóvásárral, borkóstolókkal készülnek, miközben kulturális és szabadidős programok, koncertek teszik teljessé a szórakozást.

A kiemelt helyszínek az alábbiak:

  1. nap (2016.05.13.) – Villány, Rendezvénytér
  2. nap (2016.05.14.) – Szekszárd, Szent István tér
  3. nap (2016.05.15., Pünkösd) – Budapest, Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont
  4. nap (2016.05.16., Pünkösd) – Balatonfüred, Tagore sétány
  5. nap (2016.05.17.) – Nagykanizsa, Erzsébet tér
  6. nap (2016.05.18.) – Sopron, Várkerület
  7. nap (2016.05.19.) – Tokaj, Kossuth tér
  8. nap (2016.05.20.) – Eger, Dobó tér
  9. nap (2016.05.21.) – Szeged, Dóm tér
  10. nap (2016.05.22.) – CÉL: Soltvadkert, Hősök tere

 

A Nemzeti Bor Maraton keretein belül az idei évben is lehetőség van a hivatalos szakaszok mellett a településeken áthaladó, illetve a kiemelt rendezvényhelyszínek futóversenyein a részvételre. Ezekben a futásokban a részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a http://winerunner.hu oldalon lehet!

 

További aktualitások:

 

„Többet a szavaknál!” mozgalom

Martonvásár polgármestere dr. Szabó Tibor úr, kihívást intéz a Nemzeti Bor Maratonban érintett további 122 település polgármesterei és alpolgármesterei felé, hogy tegyék meg ők is a településükre érkező, vagy arról induló futó, vagy kerékpáros szakaszt. Induljon ezzel olyan mozgalom, amely nem csak szavakban, hanem a leghatékonyabb módon, személyes példamutatással segíti az adott településen élőket a helyes döntés meghozatalában az egészséges életmód felé vezető úton.

Az ötlet alapja, hogy Martonvásár életében meghatározó az önkormányzat vezetői és a helyben lakók közötti közvetlen viszony. Ennek jegyében polgármesterünk, dr. Szabó Tibor nem (csak) irodájában fogadja a városka lakóit, hanem házhoz (is) megy, jellemzően kerékpárral. Havonta, egy napon, egy adott időintervallumban egy-egy városrészt látogat meg kerékpáron, és helyben az utcán, vagy betérve az ott lakókhoz beszéli át velük a település problémáit, kéri ki véleményüket.

Nem véletlen az sem, hogy Martonvásár polgármestere (személyes) facebook oldalának borítóképe is kerékpáros, hiszen, ha teheti a városban és annak környékén, az Etyek-Budai borvidéken kerékpározik.

 

Szív futóbajnokai és a Nemzeti Bor Maraton!

Kéz a kézben séta a szívbeteg gyermekekért!

“Mosolygó, csillogó szemű félénk apróságok, kötéssel a mellkasukon, betegen a kórházi ágyban, felmentve a tornaóra alól. Szívbeteg gyermekek, akik igazi hősök! A hét minden napján megküzdenek a betegségükkel, bátran elviselik a kórházi élet hosszú és néha fájdalmas pillanatait – ezek a szív legkisebb bajnokai!”

Eljött végre újra a várva várt pillanat! A Szív futóbajnokai közösen a Nemzeti Bor Maraton futóival és szervezőivel, a BSI Futónagyköveteivel egy nem mindennapi programot szerveznek az apró hősöknek! Az ország hat pontján, hat csodálatos helyszínen, a gyaloglás távokon fognak együtt sétálni a szívbeteg gyermekekkel.

Minden gyermek kéz a kézben a sportolókkal és a futónagykövetekkel, együtt rajtol és ér célba, közösen teszik meg ezzel az első lépéseket a gyógyulás felé.

 

 

Egyúttal elindul egy „Szív bajnokai zászló” is útjára május 13-án a hivatalos rajttal, és körbejárja a teljes útvonal mind a 123 települését. Ezt a zászlót minden résztvevő sportoló, világbajnok, olimpikon a polgármesterek és közéleti emberek ellátják aláírásukkal. Ezt a zászlót a rendezvény befejezését követően a szervezők árverésre bocsájtják és a befolyt összeget a szívbeteg gyerekek javára ajánlják fel.

A Nemzeti Bor Maraton szervezői, emellett több érdekes programmal is várják a szívbeteg gyerekeket és családjaikat!

A Nemzeti Bor Maraton azon helyszínei, ahol a jótékonysági akcióhoz bárki csatlakozhat:

2016.05.14. – Szekszárd, Szent István tér
2016.05.15., Pünkösd – Budapest, Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont
2016.05.16., Pünkösd – Balatonfüred, Tagore sétány
2016.05.18. – Sopron, Várkerület
2016.05.20. – Eger, Dobó -tér
2016.05.21. – Szeged, Dóm-tér
A szívbeteg gyerekek az alábbi linken jelentkezhetnek:

https://docs.google.com/forms/d/193enEMgKkVO2eSuMBBeG2CfsAI0P_i2RpslE2RYsgk0/viewform?c=0&w=1

 

A Nemzeti Bor Maraton fővédnöke Áder János köztársasági elnök, védnöke Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, sportszakmai védnöke pedig Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke és a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. A Marketing Gyémánt Díjjal kitüntetett Nemzeti Bor Maraton borszakmai védnöke öt hazai sztárborász, a villányi borvidék három élvonalbeli termelője, Tiffán Ede, Bock József és Gere Attila, a Hajós-bajai borvidék egyik legsikeresebb pincészetének tulajdonosa, Koch Csaba, valamint a Kunság első számú borásza, Frittmann János. A Nemzeti Bor Maraton együttműködő partnere a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága és a Nemeti Művelődési Intézet, támogatói a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Szabadidősport Szövetség, az MTVA, a Lochner Group, Mórahalom Város Önkormányzata, az evopro, a Törley Pezsgőpincészet, a Sláger TV, a Borászportál és a Red Bull.

Borvidék Szépe Szépségkirálynő Választás 2016

Jelentkezni tehát még lehet, azonban a szavazás már elkezdődött. Részleteket a jelentkezésről itt találnak:

https://nemzetibormaraton.hu/borvidek-szepe

A Borvidék Szépe Országos Szépségkirálynő Választásra a részvétel ingyenes, egy egyszerű online regisztrációhoz kötött!

Az online szavazás elkezdődött: 2016. április 17. (vasárnap), 9:00

Az online szavazás lezárása: 2016. május 6. (péntek)

További információk:

Görbe Roland projektvezető

+36/70/330-7988

gorberoland@nemzetibormaraton.hu