Tisztelt Lakosság!

Magyarország Kormánya az Operatív Törzs javaslata alapján arról döntött, a vírus terjedésének megállapítása érdekében, hogy megvizsgálja az ország lakosságának átfertőzöttségét. A szűrővizsgálatokat Magyarország négy orvostudományi egyeteme, egy közös járványügyi kutatás keretében végzi.

A vizsgálatsorozat célja, hogy pontos képet kapjunk a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról.

A tesztelésen a KSH statisztikusai segítségével reprezentatívan és véletlenszerűen kiválasztott 17 778 fő vesz részt az ország egész területéről 14 év felett minden korosztályból.

A kiválasztott lakosok levélben és adott esetben telefonon kapnak értesítést a szűrővizsgálatról.

A tesztelésben való lakossági részvétel önkéntes és ingyenes, de tisztelettel kérjük a kiválasztott személyeket, hogy a minél pontosabb eredmény érdekében jelenjenek meg a szűrővizsgálaton, ezzel segítve az ország lakosait és a döntéshozókat a járvány legyőzésében.

Azok a mindszenti lakosokat, akik előzetesen levélben és adott esetben telefonon értesítést kaptak az egyetemektől az alábbi helyszínen és időpontban vehetnek részt a szűrővizsgálaton.

Időpont: 2020. május 3. 14:00 – 19:00 óra

Helyszín: Mindszenti Művelődési Központ

A vizsgálat során hagyományos orr-garat nyálkahártya mintavétel, vérvétel és kérdőív kitöltése történik és nem jár fájdalommal.

A vizsgálatokat mozgó szűrőautók és az Országos Mentőszolgálat munkatársai is segítik annak érdekében, hogy az idősebbeknek vagy a krónikus betegséggel küzdőknek most se kelljen elhagyni otthonaikat.

A vizsgálattal érintett személyek a KSH által kidolgozott, reprezentatív módszertan alapján kerültek kiválasztásra. Jelen vizsgálat keretében tehát Önkéntes jelentkezésre nincs lehetőség.

Együttműködésüket köszönjük!