Tisztelt Mindszenti Polgárok!

 

Köszönöm a népszavazás kampányában a támogatást, illetve a szavazáson való részvételt.

 

Azért küzdöttünk, hogy a térségünket megóvjuk a betelepítésektől, amelyek lerombolnák közösségeinket, településeinket. Ezt az ügyet eddig sem tekintettem pártpolitikai vitának és ezután is nemzeti ügynek látom. A szavazás eredménye mutatja, milyen sokan gondolkodtak ugyanígy és emelkedtek felül a napi vitákon, gondokon.

A részvétel az eddigi népszavazások átlagát hozta, még úgy is, hogy az ellentábor a passzivitásra buzdított. Az érvényes szavazatok 98%-a, az összes választópolgár 40%-a, az országgyűlési választásokon általában résztvevők kétharmada egységesen a kényszerbetelepítések ellen szavazott. Az Országgyűlésben ezt a döntést örömmel fogom képviselni!

A népszavazás jogi értelemben nem volt eredményes, ami azt jelentette volna, hogy kötelezné a kényszerbetelepítés mellett lévőket is álláspontjuk megváltoztatására. Mint látjuk, ezt nem értük el, de a népszavazáson résztvevők elsöprő többségének felelős döntése elég erőt ad, hogy településeinket, hazánkat megvédjük.

Az itt élők védelméhez muníciót ad, hogy térségünkben az országos átlagnál nagyobb arányban mondtunk nemet a kényszerbetelepítésre.

Ehhez kellett az Ön elhivatott támogatása, amit megköszönök!

A további küzdelmekben is számítok támogatására és Ö

n is számíthat rám.

Köszönettel:

Farkas Sándor országgyűlési képviselő