Értesüléseink szerint Mindszent településen az elmúlt időszakban több ingatlantulajdonost is felkeresett egy férfi, aki adatgyűjtés céljából füzetébe feljegyezve információkat kér a lakóktól: Hányan laknak az ingatlanban?, Milyen korosztály lakik ott?, Használnak-e internetet? stb., azonban a lakossági bejelentések alapján felszólításra sem tud igazolványt bemutatni, és kitérő válaszokat ad csupán.

Tájékoztatást kértünk a Központi Statisztikai Hivataltól, hogy részükről jelenleg folyik-e bármilyen jellegű adatgyűjtés településünkön.

Azt az információt kaptuk, hogy jelenleg nem  folyik, ám a közel jövőben háztartástechnikai témakörben – előzetes értesítést követően – egy hölgy keresi majd fel az érintett ingatlanokat.

Kiemelték válaszukban, hogy az ő vagy az általuk megbízott adatgyűjtő cég munkatársai minden esetben bemutatkoznak megbízólevelük és fényképes igazolványuk felmutatásával, illetve az interjú végén elérhetőségüket is meghagyják a lakosnál.

Ezúton kérünk mindenkit, hogy fokozott körültekintéssel nyissanak ajtót, illetve engedjenek idegent otthonukba, különösen figyelve személyes tárgyaikra és illetéktelenekre nem tartozó személyes adataikra, illetve arra, hogy az illető tudja-e megfelelő módon (megbízólevél, fényképes igazolvány, stb.) igazolni magát.

Amennyiben bárki hasonló esetet tapasztal,

hívja a Rendőrséget a  107-es telefonszámon

vagy Mindszent Város Közterület-felügyeletét

a 62/527-010/316-os telefonszámon.

Mindszent Város Önkormányzata