7. Önkormányzati fejlesztések (2016) – Rekortán futópálya építése a Szabadság téren

Igénylésazonosító: 317 943

Fejlesztés összege: 17 982 285 Ft

 

Mindszent Város Önkormányzata minden évben pályázatot nyújt be az aktuális költségvetési törvény 3. melléklete szerinti Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására.

A 2016. évben a kiválasztott alcélunk az Óvodai, iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztés, felújítás, vagy új sportlétesítmény létrehozása alcímen, egy futópálya építése volt a Szabadság téren. A gyermekek sportolási lehetőségeinek bővítése mellett városunkban évek óta nagy igény mutatkozik a felnőtt lakosság részéről is egy futópálya létrehozására. De a választás oka volt a 2016. májusban beadott „Zöld város kialakítása” című pályázat is. A két kiírás együttes elnyerése révén költséghatékonyan, valamint komplex módon megvalósítható a Szabadság tér felújítása.

A miniszteri döntésnek megfelelően városunk vissza nem térítendő támogatásban részesült 15% önerő vállalása mellett.

A terveknek megfelelően a Szabadság tér parkrészében alakítanak ki egy 400 m hosszú, 1,5 m széles, önmagába visszatérő, nagyjából kör alakú, de legalább 100 m hosszon egyenes szakasszal rendelkező pályát.

A beruházás elősegíti az iskolai sportórák felméréseinek megfelelő környezetben való lebonyolítását, a mindennapi testnevelés megvalósítását.