6. Országos Pályaépítési Program X. ütem

ELN-47/2016 (06.06)

Fejlesztés összege: 26 585 607 Ft

 

Az MLSZ elnöksége és küldöttközgyűlése által 2011-ben elfogadott, tíz évre szóló stratégia egyik legfontosabb célkitűzése a tömegbázis szélesítése. Ennek érdekében indította el pályaépítési programját, melynek első eredményei mára kézzelfogható valósággá váltak. A mai követelményeknek megfelelő futballpályák több funkciót is be tudnak tölteni, szabadidős sportolásra ugyanúgy alkalmasak, mint egyesületek vagy iskolák sportprogramjának segítésére.

Kisméretű, 20×40 méteres műfüves kispálya építésére nyújtotta be Mindszent Város Önkormányzata a pályázatát, melyre mintegy 18 millió forint támogatást kapott.

A pálya adottságai: 50 mm szálhosszúságú műfű, kvarchomok és színezett gumi-granulátum feltöltéssel, fehér vonalakkal, 2 db 3×2 méteres kapuval, pálya körül járda, illetve labdafogó háló és palánk.

Elsősorban a pálya az utánpótlás csapatoknak készült, de bármilyen civil szervezet, vagy önszerveződő csapat, iskolák és óvodák sportolói is használhatják majd, és mivel világítás is van a pályán, így este is igénybe lehet venni.