29. A helyi identitás és kohézió erősítése Mindszent és Mártély vonatkozásában

   

 

 

 

 

 

 

 

A helyi identitás és kohézió erősítése Mindszent és Mártély vonatkozásában    

 

Kedvezményezett neve: Mindszent Város Önkormányzata

Projekt címe: A helyi identitás és kohézió erősítése Mindszent és Mártély vonatkozásában

Megítélt támogatás: 27 000 005 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt azonosítószáma: TOP-5.3.1-16-CS1-2017-00018

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.06.30.

 

A projekt bemutatása:

 

A projekt célja a helyi közösségek fejlesztése elsősorban települések, településrészek, térségek közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztését, a közösségi szerepvállalás erősödését jelenti. Ez a társadalmi felzárkózási politikának is fontos eszköze, a közösségi munka hatására az érintett emberek is együttműködnek a problémák megoldásában.

Az intézkedés kapcsán közösségi térségi, települési, illetve településrészi helyi identitást erősítő közösségfejlesztési folyamatok, továbbá a közösségi részvételre épülő tervezési gyakorlatok alkalmazása, szabadidős, bűnmegelőzési, közbiztonsági és közlekedésbiztonsági programok valósulnak meg.

A projekt a megvalósítási időszakban 5öt alappillére épül, melyek a következők: a gasztronómia, a sport és egészség, a kultúra, az egyház és a kommunikáció. A program keretében többek között megrendezésre kerülnek a könyvtárak éjszakája, nyitott templomi éjszakák, közös sportversenyek szervezése Mártéllyal.

A tervezési időszak első hat hónapján az 5 tervezett alappillér mentén meghatározott célcsoportok számára fórumok kerülnek megszervezésre. Mindszent Város Önkormányzata erre a célra már létrehozta a palyazatiotletek@mindszent.hu email címet, melyre várja a lakosok ötleteit a megvalósítandó tevékenységekre.

Az öt alappillérünk mindegyikének fő eleme a közösségi programok szervezése. A fórumokon és lakossági ötleteken alapuló rendezvényszervezés okán reményeink szerint nagy részvételű közösségi rendezvények jöhetnek létre településünkön.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.