20. Mindszenti szabadstrand látványstranddá fejlesztése

 

 

 

 

 

Mindszenti szabadstrand látványstranddá fejlesztése

 

 

Kedvezményezett neve: Mindszent Város Önkormányzata

Projekt címe: Mindszenti szabadstrand látványstranddá fejlesztése

Megítélt támogatás: 100 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt azonosítószáma: TOP-1.2.1-16-CS1-2017-00006

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.02.29.

 

A projekt bemutatása:

 

A projekt keretében látványos térségi jelentőségű turisztikai attrakciófejlesztés indul meg a Mindszenti szabadstrandon, amely turisztikai együttműködések és közös termékcsomagok kifejlesztésével hozzájárul Csongrád megye turisztikai fejlesztéséhez, a hosszabb idő eltöltéséhez a térségben együttműködve a térség magán szolgáltatóival, ezáltal új munkahelyeket teremtve. A teljes projekt célja a Tisza folyó partján lévő szabadstrand attrakció és szolgáltatásfejlesztése, és ezzel egy új termék létrehozása. A fejlesztés során a fürdőhelyek komplex, egységes arculatú, építészeti fejlesztése, fürdőházak, strandkiegészítő létesítmények, rendezvényhelyszínek kialakítása történik meg odafigyelve felnőttek és gyermekek igényeire is.

Mindszent Város Önkormányzata a projekt végrehajtása során ez esélyegyenlőségi és környezetvédelmi elvárásokat is teljesít.

Kapcsolódó projektek: a zöld- és barnamezős pályázatok, ahol bicikliút, táblák, parkolóhelyek és megújított terek jönnek létre. Ezek mellett a strandtól mintegy 50 méterre tervezi a Kajak-Kenu Szövetség (egy hálózat részeként) kikötő létesítését.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.