17. Mindszent piacterének és kerékpáros közlekedés infrastruktúrájának felújítása

 

 

 

 

 

 

Mindszent piacterének és kerékpáros közlekedés infrastruktúrájának felújítása          

 

 

Kedvezményezett neve: Mindszent Város Önkormányzata

Projekt címe: Mindszent piacterének és kerékpáros közlekedés infrastruktúrájának felújítása

Megítélt támogatás: 150 037 480 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt azonosítószáma: TOP-2.1.1-15-CS1-2016-00001

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.09.30.

 

A projekt bemutatása:

 

A projekt célja a település általános környezeti állapotának javítása és a fenntartható fejlődés irányának kijelölése. Modern, biztonságot szem előtt tartó kerékpáros közlekedési infrastruktúra kialakítása, értékesítési pont kialakítása a helyi termelők számára, valamint a helyi közösség összetartó erejének és hagyományainak erősítése. Mindszent Város Önkormányzata jelenleg nem rendelkezik Integrált Településfejlesztési Stratégiával. Ennek megfelelően, az előzetes akcióterület határai a                                                                Napkelte utca és Mihási út találkozása – Napkelte utca és Nyomás sor találkozása – Csokonai utca, a Köztársaság tér valamint az Ady Endre utca találkozása. A terület Mindszent város központjában található. A fejlesztési terület egyik eleme egy jelenleg alu hasznosított terület, a másik eleme pedig egy kerékpáros útvonal felújítása, mely a kialakítandó gazdasági tér és a város „szíve” között mintegy hidat képezne.

A projekt keretében a városközpont presztízsét növelő elegáns bevásárló utca és sétány épül, ami az itt élők lakók életszínvonal-növekedését és környezetének értéknövekedését eredményezi.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.