Mindszent központi tereinek felújítása           

 

Kedvezményezett neve: Mindszent Város Önkormányzata

Projekt címe: Mindszent központi tereinek felújítása

Megítélt támogatás: 150 050 162 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt azonosítószáma: TOP-2.1.2-15-CS1-2016-00005

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.11.30.

 

A projekt bemutatása:

 

A Mindszent központi tereinek felújítása projekt céljai a település általános környezeti állapotának javítása és a fenntartható fejlődés irányának kijelölése. A modern, biztonságot szem előtt tartó kerékpáros közlekedési infrastruktúra kialakítása, értékesítési pont kialakítása a helyi termelők számára, valamint a helyi közösség összetartó erejének és hagyományainak erősítése. Mindszent Város Önkormányzata jelenleg nem rendelkezik Integrált Településfejlesztési Stratégiával. Ennek megfelelően, az előzetek akcióterület határai a Szabadság tér és Rózsa utca találkozása – Szabadságtér és Szabadság utca találkozása – Szabadság tér és Köztársaság tér találkozása – Köztársaság tér – Köztársaság tér és Bajcsy-Zsilinszky utca találkozása – Köztársaság tér és Csokonai utca találkozása. Az akcióterület megjelölése, térképes formában a Szakmai megalapozó tanulmányban szerepel.

A településen, gazdaságélénkítő tevékenységként elsősorban a helyi termelők számára biztosít infrastruktúrát a pályázat. Az értékesítésből, a lakosság bevételhez jut, mely magával hozza a jelenlegi alacsony státusz emelkedését.

Mindszent Város Önkormányzata a projekt végrehajtása során ez esélyegyenlőségi és környezetvédelmi elvárásokat is teljesít. A projekt keretein belül, a Szabadság tér és a Köztársaság téren kialakítandó rekreációs lehetőségeket és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat a településen élők egyenlően használhatják. A fejlesztés a gazdasági tevékenységhez (piac) kapcsolódóan munkahelyeket is indukál.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.