Az Oroszországgal szembeni elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaválság településünket sem kerülte el. A rezsiköltségek megsokszorozódtak, amik plusz terheket rónak a város költségvetésére.

Mindszent Város biztonságos működését szem előtt tartva a Képviselő-testület arról döntött, hogy a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás Kapcsolat Központjának keretei között működő Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonában elhelyezett gondozottak ÁTMENETI JELLEGGEL a Kapcsolat Központ Hódmezővásárhely, Serház tér 6. szám alatti székhely intézményében kerüljenek elhelyezésre.

Az ideiglenes elhelyezés időtartama: 2022. november 01 – 2023. április 15.

A döntés 19 fő gondozottat érint, akik közül 15 fő mindszenti lakos, és 5 fő a környező településekről költözött az intézménybe.

Az ideiglenes elhelyezés időtartama alatt az intézményben foglalkoztatott 5 fő ápoló, 1 fő vezető ápoló, 1 fő szakmai vezető, 1 fő takarító és 1 fő mosónő munkavégzésének helye is a Hódmezővásárhely, Serház tér 6. szám alatti székhely intézményben lesz.

Az intézkedéssel minimum 3,5 millió forintot takarít meg az Önkormányzat, amit gyermekétkeztetésre és a közvilágítás finanszírozására fordítják, amik költsége szintén megsokszorozódott.