Csongrád megyei közérdekű programajánló

Várják a férfiakat (és a nőket)!

Összefogás a prosztatarák ellen Csongrád megyében

Csongrád megye minden településéről várják a résztvevőket Szegedre, ahol a prosztatadaganat által érintett betegeknek meghirdetett, azonban mások számára is hasznos 10 Ezer Lépés Program Csongrád megyei állomása részeként ismeretterjesztő előadásokat, gyógytorna foglalkozást és figyelemfelhívó sétát szerveznek. A rendezvényen nemcsak a férfiakra számítanak, hanem a nőkre is, mert sokszor rajtuk múlik, hogy a férfiak milyen segítséget fogadnak el vagy milyen aktivitást végeznek. A prosztatarák elleni demonstrációra nemcsak a betegség által érintetteket várják, hanem mindenkit, akinek van legalább egy 50 év feletti férfi az életében, aki fontos a számára.

Helyszín: Szeged, Somogyi utca 7., MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Díszterem

Időpont: 2019. október 2., szerda 15.00

A közös figyelemfelhívó séta az előadások után, 16.15-kor indul a Somogyi utcából a Dugonics tér érintésével a Széchenyi térig, majd vissza.

Előadók:

  • prof. dr. Bajory Zoltán, a szegedi Urológiai Klinika igazgatója
  • dr. Maráz Anikó, onkológus, sugárterápiás szakorvos, a szegedi Onkoterápiás Klinika adjunktusa
  • Kapitány Zsuzsanna gyógytornász
  • Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke

A prosztatarákról, a betegséggel való együttélésről, az életminőség és az életkilátások javításáról szóló ismeretterjesztő rendezvényt a Janssen által támogatott országos 10 Ezer Lépés Program keretében szervezi meg Szegeden a Magyar Rákellenes Liga. A részvétel ingyenes, a helyszínen ugyancsak díjmentesen elérhetők lesznek különféle egészségügyi tájékoztató kiadványok is. A programot követően Szeged belvárosában mindenkit egy közös figyelemfelhívó sétára invitálnak.

További információ:

Winkler Violetta, 0620 531-8388, winkler.violetta@rakliga.hu

Sajtóinformáció és interjúszervezés:

  1. Papp László, 0630 261-8789, egeszsegugy@sajtoszovivo.hu