Mindszent Város Önkormányzata a beérkezett észrevételekkel megkereste a Volánbusz Zrt.-t, melyre az alábbi válaszokat kaptuk.

 

 

TelepülésÉszrevételVálasz
Mindszent Város ÖnkormányzataSzeretném, ha Szentesről 12:25kor induló busz korábban indulna, mert csatlakozást nem igazán ér el (Dolgozni járok és a helyi buszt nem igazán éri el a Petőfi utcán 13as buszról beszélek) Lehetne-e a menetrendet változtatni Szentes- Hódmezővásárhely buszjárat 12:25-kor indul Szentesről.VOLÁNBUSZ Zrt.: A hódmezővásárhelyi 13-as helyi járatra történő átszállást a Petőfi utcai megállóhelyen javasoljuk, ahová Mindszent felől a helyközi járat menetrend szerint 13:25-kor érkezik, míg a helyi járat 13:28 órakor érkezik erre a megállóhelyre. A Mindszent felöl érkező helyközi járat esetleges késése miatt 2023. június 17-től 3 perces várakozást rendelünk el (13:31-ig) a helyi járat részére a Petőfi utcai átszállóponton. A helyi járatot végző kollégák továbbá a hódmezővásárhelyi forgalmi szolgálatnál tudnak érdeklődni a helyközi járat pontos helyzetéről a valós idejű járműkövető rendszeren történő nyomon követéssel.
Mindszent Város ÖnkormányzataA délutános műszakra az 5150/134-es ami Mindszent központból 12:58-kor indul és 13:27-re ér Hódmezővásárhely autóbusz állomásra. Ez a 13:40-es tramtrain-hez biztosít átszállási lehetőséget. Amennyiben a 13:20-as tramtrainhez igazítják a csatlakozást, azzal megoldódna ez a kérdés. Persze el lehet indulni hamarabb, ami 11:58-as indulást jelent, de magunk között szólva nevetséges, hogy egy 20 km-es út megtétele egy- másfél órás igénybevétel.VOLÁNBUSZ Zrt.: A hódmezővásárhelyi 13-as helyi járatra történő átszállást a Petőfi utcai megállóhelyen javasoljuk, ahová Mindszent felől a helyközi járat menetrend szerint 13:25-kor érkezik, míg a helyi járat 13:28 órakor érkezik erre a megállóhelyre. A Mindszent felöl érkező helyközi járat esetleges késése miatt 2023. június 17-től 3 perces várakozást rendelünk el (13:31-ig) a helyi járat részére a Petőfi utcai átszállóponton. A helyi járatot végző kollégák továbbá a hódmezővásárhelyi forgalmi szolgálatnál tudnak érdeklődni a helyközi járat pontos helyzetéről a valós idejű járműkövető rendszeren történő nyomon követéssel.
Mindszent Város ÖnkormányzataA reggeli órákban 6,37 óra után is legyen közvetlen járat Szegedre és ne csak átszállásos lehetőség maradjon! Például a 07,28 órakor a (5150/120 járat) vagy 07,58 órakor a (5150/124 járat) Mindszent központból induló busz mehetne Szegedre közvetlen, akár az elkerülő úton is! Az átszállásos megoldással az utasoknak sokkal hosszabb lett a menetideje és csak átszállással lehet Szegedre eljutni. Ez az utasoknak így nem jó! Ha tovább akarok busszal utazni Szegedről, akkor nézzék meg, hogy milyen körülményes az utazás!VOLÁNBUSZ Zrt.: A TramTrain rendszerrel összefüggésben a térségben jelenleg érvényben lévő menetrendi struktúra az ellátásért felelős minisztérium irányelvei alapján került kialakításra, melynek felülvizsgálatát a nyár folyamán a megrendelői oldallal közösen tervezzük a beérkezett lakossági igények figyelembe vétele alapján
Mindszent Város ÖnkormányzataA jól megszokott és bevált menetrendet, ami Mindszent-Hódmezővásárhely között ment, módosításra került. Mint például több járat 5-10 perccel később indul, mint a megszokott. Ez problémát okoz a rendszeresen Mindszent- Hódmezővásárhely között ingázó munkások számára, mert nem tudnak időben beérni a munkahelyükre. Többek között a jelenleg Mindszent autóbusz váróteremtől induló 4.43-as, 12,58-as vagy a 20.57-es buszok, amivel több mindszenti lakó jár dolgozni. De a módosítás miatt nem ér be a munkahelyére időben. Ezért szeretném ha ezeket figyelembe véve a módosítanának a menetrenden. A buszsofőrök gyakran nem tudják tartani a meghatározott menetidőt. Több esetben ez nem nagy késések, csupán 3-5 percesek. Viszont ez problémát okoz azokban az esetekben, ha más járathoz a csatlakozást szeretnénk elérni. Túl kevés az átszállási idő a Hódmezővásárhelyi helyi járatos buszokhoz, amik ma munkába viszi az embereket. Ebben az esetben problémát okoz, mert helyi járatos busz csak egy-egy közlekedikVOLÁNBUSZ Zrt.: A TramTrain rendszerrel összefüggésben a térségben jelenleg érvényben lévő menetrendi struktúra az ellátásért felelős minisztérium irányelvei alapján került kialakításra, melynek felülvizsgálatát a nyár folyamán a megrendelői oldallal közösen tervezzük a beérkezett lakossági igények figyelembe vétele alapján.
Mindszent Város ÖnkormányzataJónak tartanám, ha Mindszent-Szeged között lenne busz, ami nem megy be Hódmezővásárhelyre, hanem az elkerülő úton keresztül közvetlenül el lehetne jutni Szegedre. Naponta néhány járatot csúcsidőben be lehetne rakni, ezzel megkönnyítve a Mindszent-Szeged között ingázó emberek közlekedését. Ilyen járat jelenleg egy darab van a reggel 6.37-kor Mindszent központból induló járat. Ezt kevésnek tartom. Igény lenne rá munkába járók és diákok szempontjából is.VOLÁNBUSZ Zrt.: A TramTrain rendszerrel összefüggésben a térségben jelenleg érvényben lévő menetrendi struktúra az ellátásért felelős minisztérium irányelvei alapján került kialakításra, melynek felülvizsgálatát a nyár folyamán a megrendelői oldallal közösen tervezzük a beérkezett lakossági igények figyelembevétele alapján.
Mindszent Város ÖnkormányzataJavaslat: az 5:30-as buszt visszarakni 5:10-re, a 6:37-es járatot visszarakni 6:25-re, mert aki 8-ra megy Szegedre iskolába vagy dolgozni nem ér be. A 7:28-as járatot visszarakni 7:10-re, a 12:58-ast 12:45-re, a 20:57-est 20:45-re.VOLÁNBUSZ Zrt.: Szentes-Mindszent-Hódmezővásárhely viszonylaton 2022. október 29-től a TramTrain-hez hangolt ütemes menetrendi struktúra került bevezetésre. A jelzett reggeli csúcsidőszakban Hódmezővásárhely irányába 15 percenként közlekednek járatok, melyek csatlakoznak a Szegedre induló TramTrain járatokhoz, illetve egyes autóbuszjáratok közvetlen eljutást biztosítanak Szegedre. A jelenleg érvénybe lévő menetrend felülvizsgálatát a nyár folyamán a megrendelői oldallal közösen tervezzük a beérkezett lakossági igények figyelembevétele alapján.