Ludas színtársulat

Színjátszó csoportunk története 2001-ben kezdődött. Abban az évben dr. Horváth István kezdeményezésére a Magyar Kultúra Napja alkalmából egy színvonalas, egész estét betöltő irodalmi est került megrendezésre.
Az est nagy sikerére való tekintettel a következő évben újra összejöttek a szereplők, és akkor egy jótékonysági rendezvény (a Máltai Szeretetszolgálat és a Vöröskereszt jótékonysági bálja) főműsoraként állítottak össze egy újabb irodalmi estet, melyben már jelentős hangsúlyt kaptak a hosszabb-rövidebb vidám jelenetek.
Ezt követően szintén Horváth doktor úr irányításával és részvételével is egyben, megszületett az első, hosszabb lélegzetű színdarab. 
Rejtő Jenő: Jutalomjáték című művét állítottuk színpadra.
Az előadás sikeréhez még a Szegedi Nemzeti Színház is hozzájárult, jelmezek kölcsönzésével.
Ezt a darabot előadtuk 2002-ben Mátramindszenten, a Mindszenti Napokon, illetve Szegváron, az Én ezt tudom című tehetségkutató versenyen. 
A csoport ebben az időben a Tisza Művelődési Ház Irodalmi Színpada, majd a Tisza Művelődési Ház Felnőtt Amatőr Színjátszó Köre néven szerepelt. A Jutalomjáték című darab próbáinak során kovácsolódott össze a társaság, s alakult át valódi közösséggé.
A Jutalomjáték előadásai után dr. Horváth István elköszönt a társulattól, egészségi állapota miatt már nem tudott tovább aktívan részt venni a színjátszó csoport életében.
A munkát egy másik Rejtő Jenő darabbal folytattuk, melynek címe:
Az alkohol öl. Ezt a darabot a társulat a helyi bemutatón kívül Szegváron, Batidán és Csíkmindszenten, a Mindszenti Napokon mutatta be. 
2003-ban létrehoztunk egy összművészeti alkotást a Mindszenti Alapfokú Művészeti Iskola tanáraival, diákjaival közösen.
Az előadás a Sárga tengeralattjáró címet viselte. Ez egy zenés, táncos, pantomim-játék volt, melyet Hódmezővásárhelyen, a Zenei Napok keretében is bemutattuk. 
2004-ben kisebb szünet következett a színjátszó csoport történetében, a taglétszám változott, az összetétel kicsit módosult. Az érdemi munkát 2006-ban kezdtük újra, ekkor választotta magának a csapat a Ludas Színtársulat nevet.
A színjátszó kör tevékenységének fő irányvonala a humoros jelenetek, színdarabok, népszínművek bemutatása. 
A színjátszó kör munkájában a kezdetektől mostanáig 15 fő vett részt.